Zeytinyağlı Taze Fasulye 2 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye 2Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi - Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapılışı - Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Taze Fasulye Malzemeleri 1 kg çalı fasulyesi1 su bardağı zeytinyağı 2 adet soğan 2 adet domates 5 su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 tatlı kaşığı tuz Fasulyeyi yıkayıp kılçıklarını temizleyin ve uzunlamasına ikiye bölün Soğan ve domatesleri incecik doğrayın Domates, soğan, zeytinyağı ve tuzu tencereye koyup, elinizle ovalayın Üzerine fasulyeleri koyun Harlı ateşte tencereyi ara sıra sallayarak 10 dakika pişirin ve sebzelerin suyunu bırakmasını sağlayın Sonra şekeri ve sıcak suyu ekleyip, tencerenin kapağını kapatın Fasulyeler pişene kadar ocakta tutup, daha sonra ocaktan alın Ilındıktan sonra servis tabağına alın Buzdolabında 1-2 saat bekletip, soğuk olarak servis yapın![]() Elif Korkmazel |
|
|
|