![]() |
Insan |
![]() |
![]() |
#1 |
aslı ekşi
|
![]() InsanKendini ıslah edemeyen başkasını ıslah edemez! ASLI EŞKİ PAZARTESI, 19 NISAN 2010 02:18 Issız, sessiz ve kimsesizliğin koynundaki bir yetimin çığlıklarının; soluk soluğa kalmış hikayesinin sıcağı sıcağına anlatılıp, ruhlara tercümanlık eden bir iniltisidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sen yine, hala umut olmak için, hayat olmak için ve insanlığın kurtuluşu için durmadan anlatacak, durmadan ağlayacak ve hep dudaklarında “kendini ıslah edemeyen başkasını ıslah edemez” düsturuyla ayılacaksın ![]() Sözün neresinden başlasam? Farklı bir umman ama, meselemiz de deryaya dalmak değil mi? Bu alemi gezerken, ilk önce kendini yoklayacaksın, sonra başka alemleri anlayacaksın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O’nun için neyim, neciyim? O’na muhataplığım ne ölçüde? yaradılışımın gayesinde mi yaşıyorum? Bana bu verilen cihazlar kimin? ve bu muazzam aletler ne için verilmiş? ve neden bir türlü dünya ve dünya içindekiler beni mutlu etmiyor? Sorularını sorarken dalmış olduğun o uykudan uyanacak ve kendini ve seni sana vereni bulacaksın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|