![]() |
Osmanlı Mutfağından Midye Pilakisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osmanlı Mutfağından Midye PilakisiOsmanlı Mutfağından Midye Pilakisi 5 kişilik Malzemeleri: - 40 adet iç midye - 6 Çorba kaşığı zeytinyağı - 4 Orta boy soğan (piyaz doğranmış) - 3 Orta boy domates (kabukları soyulup, ince ince doğranmış) -10 diş sarmısak (soyulup, bütün bırakılmış) -1 adet ince kıyılmış maydonoz - tuz ve karabiber -1 adet limon (suyu ya da koruk suyu) Yapılışı: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|