Turşu Limonla mı Sirkeyle mi Yapılmalı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Turşu Limonla mı Sirkeyle mi YapılmalıTurşu Limonla mı Sirkeyle mi Yapılmalı turşu yapmanın püf noktaları - sirke ile yapılan turşular - limon ile yapılan turşular - hangi turşuda limon kullanılır - hangi turşu yapımında sirke kullanılır Sofralarımızdan eksik etmediğimiz hemen herkesin damak tadına uygun olan turşu kimilerine göre limonla, kimilerine göre ise sirke ile kurulan denilse de halen bir netlik kazanamamıştır ![]() Bilinen şudur ki sadece limonla kurulan turşular vardır Sirke ile yapılan turşular da![]() Sirke ile turşusu kurulan sebzelere, patlıcan kelek, acur, salatalık, pancarı, limon ile turşusu kurulan sebzelere; beyaz ve kırmızı lahanayı söyleyebiliriz Bazı sebze ve meyvelerde ise ne sirke ne de limon suyu kullanılıyor Turşu yapmaya en elverişli meyveler; kavun, karpuz, elma ve üzümdür Turşular daha çok sebzelerden yapılır![]() Bunların en başında salatalık, patlıcan, domates, biber, lahana, fasulye, pancar ve havuç gelmektedir ![]() alıntı |
|
|
|