![]() |
Pazılı Tırtıllı Lazanya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pazılı Tırtıllı LazanyaPazılı Tırtıllı Lazanya Pazılı Tırtıllı Lazanya Tarifi - Pazılı Tırtıllı Lazanya Yapılışı - Pazılı Tırtıllı Lazanya Nasıl Yapılır - Pazılı Tırtıllı Lazanya Malzemeleri 125 g tırtıllı lazanya (ya da tırtıllı erişte) 1 limon (2'ye kesilmiş) 250 g pazı (ya da benzeri bir sebze; yıkanıp, ayıklandıktan sonra, 7 cm kalınlığında şeritler halinde kesilmiş) 30 g (2 çorba kaşığptuzsuz tereyağı bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Bir tencereye pişme suyuna 2 litre (8 su bardağı) su koyup harlı ateşe oturtarak, kaynamaya bırakın ![]() Tencerede kaynayan suya limonun yarısını sıkıp, tırtıllı lazanyaları (ya da tırtıllı erişteleri) koyarak, tencerenin kapağını kapatın ![]() ![]() Bu arada kalın dipli bir tencereye, 6 çorba kaşığı su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, pazıları ekleyin ve ara sıra karıştırarak, yumuşayıncaya ve bıraktıkları bütün suyu çekinceye kadar pişirin ![]() ![]() ![]() Lazanya tenceresini de ateşten alıp, lazanyaları bir süzgeçte süzerek, öbür tenceredeki pazıların üstüne boşaltın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|