Acıbiber Salçalı Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Acıbiber Salçalı MakarnaAcıbiber Salçalı Makarna Acıbiber Salçalı Makarna Tarifi - Acıbiber Salçalı Makarna Nasıl Yapılır - Acıbiber Salçalı Makarna Malzemeleri Acıbiber Salçalı Makarna 50 gr iri düdük makarna1 baş soğan 2-3 diş sarmısak 2 çorba kaşığı acıbiber salçası 1 demet maydanoz 2 çorba kaşığı zeytinyağı Yeterince tuz, biber YAPILIŞI: Makarnayı tuzlu suda haşlayınız 8-10 dakika dişe yapışmayacak kıvamda haşlamak yeterlidir Soğanları yıkayıp ayıklayınız Rendenin ince tarafıyla rendeleyiniz Sarımsakları soyup havanda tuzla ezerek dövünüz Bir kaşık zeytinyağında soğanları az bir şey öldürmek için kavurunuz![]() İki çorba kaşığı acıbiber salçasını soğanlara katarak karıştırınız Dövdüğünüz sarımsağı ilave ediniz Maydanozları yıkayıp ayıkladıktan sonra çok ince kıyınız Salçayı ateşten indirmeden önce maydanozları katıp bir iki çeviriniz Salçayı ateşten aldıktan sonra içine kalan bir kaşık zeytinyağını katarak sulandırınız Tuzunu, biberini ekiniz Bu sırada kaynayan sudan kevgirle süzerek makarnaları sıcak bir kaba aktarınız Hemen üstüne hazırladığınız salçayı dökünüz İki kaşık kullanarak havalandırarak salçanın makarnayla karışmasını sağlayınız Soğumasına fırsat vermeden hemen sıcak sıcak ikram ediniz![]() Not: Makarna haşlandıktan sonra da pişmeye devam eder Bir süre içinde salçayla pişerek lezzet kazanır Onun için ikramda acele ediniz Soğuduktan sonra makarna tekrar ısıtılırsa bütün tadı kaçar![]() |
|
|
|