Ciğer Tava |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ciğer TavaMALZEMELER 1 Adet Koyun Karaciğer 2 Çorba Kaşığı Margarin 2-3 Soğan 1/2 Demet Maydanoz 2 Çay kaşığı Sumak 2 Çay Kaşığı Kırmızıbiber 2 Çay Kaşığı Zeytinyağı 1/2 Limon Tuz, Karabiber HAZIRLANIŞI Karaciğerin zarını soyarak kuşbaşı doğrayalım ![]() Bir tencerede margarini kızdıralım Ciğerleri tavaya atıp karıştıralım Karaciğeri harlı ateşte kapak kapatmadan karıştırarak pişirelim (Suyunu çekinceye kadar) Son olarak tuz ve karabiber ekleyelim![]() Soğanı halka halka piyazlık doğrayalım İnce ince kıydığımız maydanozu, tuzu, kırmızıbiberi, sumağı zeytinyağı ve limon suyu ilave ederek karıştıralım![]() Servis tabağına ciğeri ve soğan salatasını alarak birlikte servis yapalım
|
|
|
|