Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kabak, meze

kabak meze

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

kabak meze



Malzemeler
• 7?8 dolmalık ince kabak
• 4 adet soğan
• 2 adet domates
• 5 diş sarmısak
• 1 bardaktan biraz az zeytinyağı
• 1 küçük demet maydanoz
• Yeterince tuz
• Kırmızı biber

Tarif

Soğanlar yarım halka şeklinde doğranır, zeytinyağının yarısı ile pembeleşinceye kadar kavrulur Buna çok ince kıyılmış sarmısaklar, yine ince kıyılmış maydanoz, tuz, kabuğu soyulmuş küçük parçalara bölünmüş domatesler eklenir Hepsi birkaç dakika ateşte kavrulur ve ateşten alınır Önceden üzeri kazınmış, parmak uzunluğunda parçalara bölünüp suya atılmış kabaklar sularından süzülür, kalan yağda beş dakika kadar ateşte kavrulur Üzerine bir çay bardağı su ve isteğe göre tuz dökülür Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir önceden yaptığımız harca biraz su katılarak karıştırılır Hepsinin üzerine kırmızı biber serpilir, pişirilir Soğuk olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.