![]() |
ayva dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ayva dolmasıYemek :Ayva Dolması (6 Kişilik)Tür :DolmalarMutfak :Genel mutfağıSüre : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MALZEMELER 3 Orta Boy Ayva 500 gr Kuzu Kuşbaşı 2 Soğan 2 Sivri Biber 2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü 1 Tatlı Kaşığı Köri 2 Çorba Kaşığı Un 1 Çorba Kaşığı Tozşeker 1 ![]() 1 Limon Tuz HAZIRLANIŞI Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın ![]() ![]() Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayvaların çekirdek yataklarına, hazırladığınız etli karışımdan ikişer kaşık doldurun ve bir tencereye yerleştirin ![]() Un, tozşeker, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kasede karıştırıp sos halini alıncaya kadar azar azar su ekleyerek çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Dikkat! Etlerin kurumaması için gerekirse kaynar su ekleyin ![]() |
![]() |
![]() |
|