Morney Soslu Dil Balığı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Morney Soslu Dil BalığıMorney Soslu Dil Balığı Morney Soslu Dil Balığı Tarifi - Morney Soslu Dil Balığı Yapılışı - Morney Soslu Dil Balığı Nasıl Yapılır - Morney Soslu Dil Balığı Malzemeleri 750 gr - 1 kg dilbalığı filetosu (kılçıkları temizlenmiş) 1+1/2 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 su bardağı balık suyu 1 kg ıspanak 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı Morney sosu: 2+1/2 su bardağı sıcak Beşamel sos 60 gr (1/2 su badağı) rendelenmiş kaşar peyniri 60 gr (1/2 su bardağı) rendelenmiş gravyer peyniri 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() Balık filetolarını orta boy bir kaba yerleştirip üstüne tuzun ve biberin yarısını serpiniz Kaynatılmış balık suyunu filetoların üstüne dökünüz Alüminyum bir kağıtla kabın üstünü kapatıp fırına yerleştirerek 8-12 dakika pişiriniz![]() Yıkanıp temizlenmiş ama kurulanmamış ıspanakları bir tencereye yerleştirerek su eklemeden hafif ateşte 6 dakika, ıspanaklar yumuşayıncaya kadar pişiriniz ![]() Ispanakları, sularını bir kevgirden iyice süzüp elinizle de sıktıktan ve yeterince soğuttuktan sonra, bir tahta üstüne yerleştirerek kıyınız ![]() Aynı tencerede tereyağı hafif ateşte eritip doğranmış ıspanakları, kalan tuzu ve biberi ekleyerek iyice karıştırınız ![]() Geniş bir fırın tepsisine sıcak ıspanakları yerleştirip fırından balıkları çıkararak sıcak ıspanakların üstüne yan yana diziniz Tepsinin üstünü alüminyum kağıtla kapatınız; fırının sıcaklığını düşürüp (130°C) tepsiyi soğumaması için fırının en alt katında bekletiniz![]() Önce ızgaranızı iyice ısıtınız Orta boy bir tencereye sıcak beşamel sosu, kaşar peyniri, gravyer peyniri, tuzu ve biberi koyup hafif ateşte karıştırarak 3 - 4 dakika, kaynayana kadar ısıtınız![]() Fırından tepsiyi çıkarıp üstünde alüminyum kağıdı alarak hazırladığınız morney sosu, balık filetolarının üstüne dökünüz ![]() Tepsiyi fırın ızgarasının altına sürüp 2 - 3 dakika daha pişirdikten sonra servis ediniz
|
|
|
|