![]() |
Sushi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() SushiMalzemeler: 1 adet nori (yosun yaprağı) 1 kâse sushi pilavı 1 ince dilim füme somon ya da ton balığı 2 ince dilim salatalık 1 kâse pirinç sirkesi 1 tatlı kaşığı wasabi 1 tutam susam Serviste kullanmak için soya sosu Yapılışı: 1- Streç ile kaplanmış bambu hasıra parlak tarafı altta kalacak şekilde noriyi (yosun yaprağını) koyun ve pirinç sirkesiyle hafifçe ıslatın ![]() 2- Elinizi sirkeli su ile ıslatın ve hazırladığınız sushi pilavından bir parça alın ![]() ![]() 3- Yaydığınız pilavın üzerine şerit halinde wasabi sürün ![]() ![]() 4- Bambu hasırın size bakan tarafını hafif kaldırarak bıraktığınız 1 parmak boşluğa kadar çok sıkmadan sarın ![]() 5- Bıraktığınız 1 parmak boşluğa gelince bambunun ucunu hafifçe kaldırarak norinin yapışmasını sağlayın ![]() 6- Hazırladığınız ruloyu 6 eşit parçaya bölün ve servis tabağına alın ![]() ![]() Sushi Pilavı Malzemeler: 1 su bardağı sushi pirinci 3 yemek kaşığı pirinç 1,5 su bardağı sıcak su 3 yemek kaşığı pirinç sirkesi 1 tatlı kaşığı toz şeker yarım tatlı kaşığı tuz Yapılışı: 1- Pirinci 5-6 su nişastasını iyice akıtana kadar yıkayın ![]() ![]() 2- Süzdüğünüz pirinci tencereye alın, üzerine sıcak su ilave ederek harlı ateşte kaynayıncaya kadar pişirin ![]() ![]() 3- Sos tenceresinde sirke, tuz ve şeker eriyinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin ![]() 4- Bu karışımı demlenen pilavınıza dökün ve yavaş yavaş karıştırarak (pirinçleri ezmeden) yedirin ![]() |
![]() |
![]() |
|