Kırmızı Biber Sarması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kırmızı Biber Sarması8 adet dolmalık kırmızıbiber 1 su bardağı beyazpeynir 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz 4-5 sap Maydanoz Nane Kırmızı pul biber Sarma sayısı kadar kürdan Peyniriniz tuzsuz ise (tuz) Yapılışı: Biberleri fırının ızgarasında közleyin, soğuyunca kabuklarını soyun, boyuna 2 parçaya ayırın ve çekirdeklerini çıkartın ![]() Peynir, ceviz ve diğer iç malzemesini bir tabakta çatalla ezerek iyice karıştırın ![]() Hazırladığınız biberleri aynı sigara böreği üçgenleri gibi geniş tarafı size gelecek şekilde tezgaha yayın Biberin geniş tarafına 1 tatlı kaşığı hazırladığınız içten koyun ve rulo yapın![]() Rulolarınızın açılmamamsı için 1 er tane kürdan takın![]() Servis tabağına alın, isteğe göre biraz zeytinyağı ve sarımsaklı sirke ile servis yapın
|
|
|
|