![]() |
Bademli Üzümlü Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Üzümlü Pilav2 su bardağı pirinç 1 çay bardağı kuru üzüm 1 su bardağından az file badem 2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı 3 su bardağı kaynar su Tuz (isteğe göre 1,5 adet et bulyon) Yapılışı: Pirinç 3-4 su yıkanarak nişastası akıtılır ve ılık su dolu bir kapta 10-15 dk ![]() ![]() ![]() ![]() Son olarak üzümler ve bulyon pirince eklenir 1-2 kez karıştırılır, kaynar su katılarak pirinçlerin üzeri göz göz olana kadar yüksek, göz göz olduktan sonra ise kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|