![]() |
Pirinç Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pirinç PilavıMalzemeler: 2 su bardağı pilavlık pirinç 2-3 çorba kaşığı tereyağı 3 su bardağı sıcak su (et suyu-tavuk suyu) Tuz Yapılışı: Pirinci ayıklayın sücgeçe koyun, nişastası akana kadar 2 -3 su yıkayın ![]() Ilık suda ıslatıp 10 dk ![]() ![]() Ne suyu kullanacaksanız kaynatın ve sıcak kalmasını sağlayın ![]() ![]() (tahta kaşık kullanmanızı tavsiye ederim) Sıcak suyu ilave edip tuz atın ve üzeri nokta nokta olana kadar yüksek ateşte, suyunu çekmeye başlar başlamaz kısık ateşte pişirin ![]() Suyunu çekince altını kapatın ve 5-10dk ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|