![]() |
İncir Reçeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İncir ReçeliMalzemeler:1 kg incir (irili ufaklı 60-70 adet) 1 kg toz şeker 5-6 adet karanfil 1 yemek kaşığı limon suyu 4 su bardağı su Yapılışı: 1- Hazır aldığınız yada soyduğunuz incirleri geniş bir tencerede yaklaşın 20 dk ![]() ![]() ![]() 2- Haşlana incirleri süzün ve soğuduğunda (sabrınız yoksa akan suyun altında) hafifçe (patlatmadan) sıkın ve acı suyunu akıtın ![]() 3- 4 su bardağı su,1 kg toz şeker ve karanfillleri geniş bir tencereye alın, yüksek ateşte şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın ![]() 4- Şerbet kıvamına gelen karışıma incirleri ekleyin ve hafiçe karıştırın ![]() 5- 25 dk ![]() ![]() ![]() 6- Reçeli kavanozlara paylaştırın ve soğuyunca kapağını sıkıca kapatın ![]() Not: Soyulmamış ham incir 2 hafta kadar buzdolabının sebzeliğinde bozulmadan kalabiliyor ![]() |
![]() |
![]() |
|