![]() |
> Batırık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > BatırıkMALZEMELER 2,5 Su bardağı ince bulgur 3 Su bardağı ılık su 1,5 Su bardağı tahin 150 gr kuru soğan 3 Orta boy (250 gr)domates 1/2 yemek kaşığı domates salçası 6-7 adet yeşil soğan 1 demet maydanoz 1/2 Su bardağı limon suyu (isteğe bağlı artırılabilir 2,5 Tatlı kaşığı tuz 1,5 Tatlı kaşığı kırmızı biber 1,5 Tatlı kaşığı kimyon HAZIRLANIŞI Bulguru derin tepsiye koyunuz ve ılık suyla ıslatıp, kapağı kapatarak 20-25 dakika bekletin ![]() Soğanı soyup ince kıyın ![]() ![]() ![]() Bulgura kuru soğanı, salçayı, domatesi,kimyon ve kırmızı biberi katarak yumuşayıncaya kadar yoğurun ![]() ![]() soğan, maydanoz,tuz,limon suyu katıp karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT: Kış aylarında kurutulmuş domatesle yapılan batırığın tadı çok güzel olur ![]() |
![]() |
![]() |
|