![]() |
> Zeytinyağlı Biber Dolması (6 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Zeytinyağlı Biber Dolması (6 Kişilik)MALZEMELER Soğan 6 büyük boy - 600 gr Zeytinyağı 3/4 su bardağı - 150 gr Çamfistığı 2 yemek kaşığı - 20 gr Pirinç 1 1/3 su bardağı - 240 gr Domates 3 küçük boy - 250 gr Tuz 3 tatlı kaşığı - 18 gr Şeker 2 tatlı kaşığı - 8 gr Su (sıcak) 2 1/4 su bardağı - 500 gr Kuşüzümü 2 yemek kaşığı - 20 gr Yeşil biber (dolmalık) 12 orta boy - 850 gr Maydanoz 1 küçük demet - 40 gr Dereotu 1 küçük demet - 30 gr Taze nane 10-15 yaprak - 10 gr Tarçın 1 tatlı kaşığı - 2 gr Kara biber 3/4 tatlı kaşığı - 1 ![]() Yenibahar 3/4 tatlı kaşığı - 1 ![]() Limon suyu 2 yemek kaşığı - 20 gr HAZIRLANIŞI Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, yağ ve fıstıkla birlikte tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte, ara sıra karıştırarak 10 dakika öldür, fistıkların sararması için birkaç dakika açık olarak karıştır ![]() Pirinci yıka, süz, tencereye ekle, birkaç kez daha çevir ![]() ![]() Diğer yanda biber, maydanoz ve dereotunu yıka, biberin sap kısımlarını bastırarak çıkar ve çekirdeklerini boşalt, içlerine kalan tuzu serp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Notlar Batı bölgelerinde pişirilir ![]() ![]() ![]() Enerji 467 cal Sodyum 1205 mg Protein 6 ![]() A Vitamini 1576 iu Yağ 27 ![]() Tiamin 0 ![]() ![]() Riboflavin 0 ![]() Niasin 2 ![]() ![]() C Vitamini 99 mg Fosfor 136 mg Çinko 2 mg Kolesterol 0 mg |
![]() |
![]() |
|