![]() |
> Böbrek Mantarlı (4 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Böbrek Mantarlı (4 Kişilik)MALZEMELER 4 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip doğranmış) 4 Dilim Ekmek (2 sın kalınlığında kesilip kabukları alınmış) 1 Yumurta 125 gr (1/2 su bardağı) Süt 60 gr (4 çorba kaşığı) Margarin 4 Dilim Salam (zarı soyulup doğranmış) 250 gr Mantar (temizlenip ince doğranınış) 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu 1 Kahve Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber 4 Çorba Kaşığı Rafine Yağ 4 Çılbır (kaynar suya kırılmış) Yumurta (sıcak) HAZIRLANIŞI Lezzetli ve doyurucu bir kış yemeği olan mantarlı böbrek, kırmızı şarapla birlikte servis edilebilir ![]() Keskin bir bıçakla ekmek dilimlerinin içini 1,5 cm oyunuz ![]() Çukur bir tabakta yumurta ve sütü çırpınız; ekmekleri bu karışıma batırarak, karışımı içmeleri için bir kenara bırakınız ![]() Büyük bir tavada 2 çorba kaşığı margarini orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Ateşin altını kısıp karışımı 2 dakika daha pişirdikten sonra tavayı ateşten alınız ![]() Kalan margarini rafine yağla birlikte büyük bir tavaya koyarak orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() Ekmek dilimlerini, çukur kısımları üste gelecek biçimde ısıtılmış tabaklara yerleştirip tavadaki böbrek karışımı ile içlerini doldurunuz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|