![]() |
> Kuzu Başı Fırında (4 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Kuzu Başı Fırında (4 Kişilik)MALZEMELER 2 Kuzu Başı (temizlenip üstten hafifçe kırılmış) 1 Litre (5 su bardağı) Su l Tatlı Kaşığı Tuz 75 gr (5 çorba kaşığı) Tereyağı (eritilmiş) 2 Çorba Kaşığı Kekik HAZIRLANIŞI Özellikle sakatat sevenlerin hoşlanacağı fırında kuzu başı, ucuz ve doyurucu bir giriş yemeği olarak servis edilebilir ![]() Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (200 C) getirip ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, içindeki sudan 2 1/2 su bardağı ayırarak kalan suyu dökünüz ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kesme tahtası üstünde satırla her başı iki eşit parçaya bölüp, üstüne kekiği serperek, ısıtılmış bir servis tabağında, yeşil salata yaprakları üstünde servis ediniz |
![]() |
![]() |
|