> Böbrek Yahnisi (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Böbrek Yahnisi (4 Kişilik)MALZEMELER 12 Kuzu Böbreği (temizlenip ince dilimlenmiş) 30 gr Margarin (2 çorba kaşığı) 2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ 4 Soğan (ince dilimlenmiş) 2 Domates (kabukları soyulup çekirdekleri ayıklanmış) 200 gr Dömi-glas Sos (1 su bardağı) 1 Çorba Kaşığı Taze Maydanoz (ince kıyılmış) 2 Limonun Suyu ve Kabuğunun Rendesi HAZIRLANIŞI Lezzetli ve ucuz bir yemek olan böbrek yahnisini, ıspanak püresiyle servis edebilirsiniz ![]() Fırınınızı önce orta sıcaklığa getirip (180 C) ısıtınız ![]() Orta boy bir tavada bir çorba kaşığı yağ ve rafine yağı orta ateşte eritiniz Köpükleri kaybolunca soğanları ekleyip ara sıra karıştırarak 8-10 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar kızartınız Soğanları delikli kepçe ile ısıtılmış bir servis tabağına alıp sıcak tutunuz Kalan yağı tavaya koyup, böbrekleri 5 dakika tahta kaşıkla karıştırarak pişiriniz Domates dömi-glas sos, maydanoz, limon sutu ve limon rendesini ekleyip ateşin altını kısınız ve devamlı karıştırarak 4 dakika daha pişiriniz![]() Böbrekleri kaşıkla alıp servis tabağındaki soğanların üstüne yerleştirerek hemen serviz ediniz
|
|
|
|