> Oriyental Deniz Ürünleri Salatası (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Oriyental Deniz Ürünleri Salatası (4 Kişilik)MALZEMELER 250 gr soya fasulyesi 4 taze soğan, doğranmış 1 kereviz sapı, ince dilimlenmiş 1 dolmalık kırmızı biber, ince doğranmış 100 gr karides, haşlanıp ayıklanmış 125 gr pavurya eti, süzülmüş 6 marul yaprağı Taze soğan, süslemek için Sos: 50 gr yoğurt 6 yemek kaşığı mayonez 1 limonun kabuğu, rendelenmiş 1 yemek kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı zencefil, isteğe bağlı Tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI Soya fasulyesi, taze soğan, kereviz ve dolmalık kırmızı biberi bir kasede karıştırın ![]() Sosu hazırlayın: Yoğurt ve mayonezi bir kaseye koyup, limon kabuğunu, suyunu ve dilerseniz zencefili ekleyerek karıştırın Tuz ve biberle tatlandırın![]() Sosu daha önce hazırladığınız karışıma döküp iyice karıştırın Sonra karides ve pavurya etlerini ekleyip, şeffaf filmle kaplayın 15-30 dakika buzdolabında soğutun![]() Marulları bir tabağa yerleştirip üstlerine salatayı koyun Taze soğanla süsleyip servis yapın![]() SERVİS ÖNERiLERi: Çin mutfağından alınmış bu yemeği zengin bir menünün başlangıç yemeği olarak sunabilirsiniz Ancak tercihen menüde yine sebzeli bir et yemeği ana yemek olarak yer almalıdır![]() EKONOMİ: Karides ve pavurya yerine 200 gr konserve mısır veya 200 gr konserve ton balığını kullanabilirsiniz ![]() |
|
|
|