> Suteresi ve Greypfrut Salatası (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Suteresi ve Greypfrut Salatası (4 Kişilik)MALZEMELER 2 demet suteresi, sapları ayıklanmış 2 pembe greypfrut, dilimlenmiş 50 gr badem, kabukları ayıklanmış Sos: 1 çaykaşığı ince doğranmış soğan 1/2 çaykaşığı şeker 1 yeşil limonun suyu 2 yemek kaşığı zeytinyağı tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI Izgarayı orta ateşte ısıtın ve bademleri ızgara telinin üstüne yerleştirin 8-10 dak arada sırada çevirerek açık kahverengi olana dek kızartın![]() Sosu yapmak için: Soğanı, şekeri, limon suyunu ve zaytinyağını bir salata kabına koyun Sos koyulaşıp bütün malzemeler iyice karışıncaya dek bir çatalla çırpın Tuz ve biberle tatlandırın![]() Greypfrut dilimlerini sularıyla birlikte sosa ekleyin Suteresi yapraklarım da katıp karıştırın![]() Kızarmış bademleri üzerine koyup, servis yapın ![]() ALIŞVERİŞ ÖNERiSi: Pembe greypfrut en tatlı greypfrut çeşididir Eğer pembesini bulamazsanız normal greypfrut kullanın: fakat şeker miktarını 1 çaykaşığına çıkartın![]() AŞÇININ ÖNERİSİ: Suteresi buzdolabında 1 hafta dayanır Ayıklanmış ve yıkanmış tereyi hava almayacak şekilde plastik bir torbada saklayın![]() HAZIRLAMA: Greypfrutları, suyunu tutmak için bir kasenin üstünde soyun İç kabuğunu keskin bir bıçakla alıp çekirdeklerini ayıklayın ve dilimleyin![]() |
|
|
|