> Mantarlı Patates Kulesi (6 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Mantarlı Patates Kulesi (6 Kişilik)MALZEMELER 5 patates 200 gr mantar 4 çorba kaşığı zeytinyağı 3 diş sarımsak 1 dilim bayat ekmek içi 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 4-5 dal maydanoz Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın ![]() Patatesleri soyun ve ince halkalar halinde dilimleyin Tuzlu suda 5 dakika diri kalacak şekilde haşlayın Mantarları temizleyip dilimleyin![]() Tavada 3 kaşık zeytinyağını kızdırın Sarımsakları ezip yağda pembeleştirin Mantar, 1 tutam tuz ve karabiber ilave edip karıştırarak suyunu salıp çekinceye kadar pişirin![]() Ekmek içini robotta ufalayın Maydanozu kıyıp kaşar peyniri ve ekmek içi ile karıştırın 1 tutam tuz ve karabiber serpin 15-16 santim çapındaki kelepçeli yuvarlak bir kalıbı hafifçe yağlayın![]() Kalıba sırasıyla patates ve mantarları dizip aralarına peynirli karışımı yayın Son sırayı peynirli karışımla tamamlayıp üzerine mantarın suyunu gezdirin Fırına verip kızarıncaya kadar pişirin![]() |
|
|
|