> Cevizli Kadayıf (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Cevizli Kadayıf (4 Kişilik)MALZEMELER 1 Yufka 1 5 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz300 gr Tel Kadayıf 1 Çorba Kaşığı Tereyağı Şerbet malzemesi: 4 Su Bardağı Şeker 5 Su Bardağı Su HAZIRLANIŞI Tezgaha yufkayı serin Cevizden 2 çorba kaşığı ayırıp kalanını yufkanın üzerine serpin Tel kadayıfı didikleyip cevizin üzerine yayın Yufkayı rulo şeklinde sarın![]() Rulo şeklinde hazırladığınız yufkayı 1 5 parmak kalınlığında kesin Yağlanmış fırın tepsisine kestiğiniz parçaları yerleştirin Üzerlerine azar azar tereyağı ve ceviz ilave edip 30 dakika pişirin![]() Bir kapta şeker ve suyu kaynatın Şerbetinizi hazırlayın ve soğumaya bırakın Pişirdiğiniz kadayıf sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün![]() |
|
|
|