![]() |
Kağıtta Levrek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kağıtta LevrekMalzemeler 400 gr levrek fileto 2 Adet domates 2 Adet küçük sivribiber 2 Yemek kaşığı tereyağı 2 Çorba kaşığı beyaz şarap 16 Adet haşlanmış mantar 2 Çorba kaşığı krema 1 Demet maydanoz 4 Adet haşlanmış patates Yarım limon Tuz 1 Adet yağlı kağıt Sos malzemesi için : 2 Adet kabak 2 Adet havuç 2 Adet soğan 2 Tatlı kaşığı un 2 tatlı kaşığı salça 3 Yemek kaşığı sıvıyağ 2 Çay bardağı su 2 Çay kaşığı tane karabiber Tuz Hazırlanışı Levrek filetoyu parçalara ayırın ![]() Sos malzemesi için ; tencerede sıvıyağı kızdırıp kuşbaşı doğranmış kabak, havuç, soğan, salça ve karabiberi soteleyin ![]() Un ve tuz ilave edip kavurun ![]() 2 çay bardağı su ekleyip kaynatın ![]() Ocaktan alıp süzgeçten geçirin ![]() Ufak doğanmış domates, mantar, sivribiber, beyaz şarap, krema ve hazırladığınız sosu levrekle birlikte yağlı kağıda sarın ![]() Fırın tepsisine yerleştirip 10 dakika pişirin ![]() Yağlı kağıdı açıp içine patatesleri yerleştirin ve tekrar sarın ![]() Fırında 2-3 dakika kızartın ![]() Üzerine kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|