Çaymama Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çaymama TarifiArkadaşlar hepiniz büyüdünüz kocaman oldunuz ama hiç çocukken anneniz size çaymama yaptımı Şahsen bana çok yapıyordu ve afiyetle yiyordum ve hala yiyorum işte tarifi![]() Malzemeler : 1 Su Bardağı2 Çay Kaşığı3 Demlik4 Çay5 Bayat Ekmek6 Sanayağ7 Peynir8 Anne (yalnızda yiyebilirsiniz)Yapılışı: Öncelikle 3 malzeme olarak kullandığımız demlikte dördüncü malezeme olan çayı demlemeye bırakıp bekleriz ve çay demlendikten sonra birinci malzemede belirtilen su bardağının yarısını çayla doldurup 5 malzemedeki bayat ekmeği çok minik parçalar halinde bardağın içine yeteri kadar doldururuz ve daha sonra 6 ve 7 maddelerdeki peynir ve sanayağı yine aynı özen ve itina ile bardağın içine doldurarak elimizde bulunan 2 malzeme ile karıştırırız tabi bunu güzelce karıştırdıktan sonra isteğinize bağlı olarak 8 maddede belirtilen ANNE devreye girer ve kaşık kaşık size çaymama yedirir yada kendiniz yersiniz afiyet olsun![]() ![]() ![]() Bütün ilginç tariflerin devamı gelecek beklemede kalın Rep falan hikaye bunlar amaç bilgi paylaşmak ve biraz gülmek![]() ![]()
|
|
|
|