İçli Köfte(ADANA USULÜ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İçli Köfte(ADANA USULÜ)![]() 1 kilo bulgur 1 ,5 su bardağı un1 yemek kaşığı salça tuz,kimyon 700 gram kadar dövülmüş kırmızı et(çifte çekilmiş kıyma da olur) iç malzemesi 500 gr kıyma soğan tuz,kimyon,karabiber yapılışı; bulgura baharatları salçayı eti ekleyerek yoğurup hafifte ıslatarak hamur kıvamına getiriyoruz unu da azar azar ekliyoruz açamam diyorsanız tabak şekli verip 2 ayrı parçayla kapatabilirsiniz![]() iç kıymayı önce kıyma biraz suyunu çeksin soğanı baharatı ekleyip pişirin iyice soğusun yoksa dış harcı bozar şekil vermesi zor olur![]() son olarak ister yağda kızartın,ister suda haşlayın Hatay'da közde pişirenlerde var son olarak hafif kızdırılmış yağda pulbiber gezdirin afiyet olsun
|
|
|
|