![]() |
tavuklu karnıyarık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() tavuklu karnıyarıkMALZEMELER 4 orta boy patlıcan (ortalama 800 gr) 500 gr tavuk göğsü 100 gr yeşil biber 1 kg domates 2 adet kuru soğan Tuz, karabiber, kekik, nane YAPILIŞ TARİFİ Patlıcanları saplarını kesmeden yıkayıp kurulayın ![]() çizerek fırında yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika kadar pişirin ![]() Diğer bir tarafta ince yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda pembeleşinceye kadar pişirin ![]() tavukları ilave edip tavuklar pişene kadar çevirin ![]() ve domateslerin birini ayırın ![]() domateslerinin kalanı rendeleyin ![]() biberleri ve rendelediğiniz domatesleri, tuz ve baharatları ekleyip karnıyarığın içini hazırlayın ![]() Ocaktan aldığınız harcı fırından çıkardığınız patlıcanların içine doldurun, kalan sosu da üstlerine dökün ![]() dilimleyerek patlıcanların üstünü süsleyin ![]() ısıtılmış fırında, 20 dakika kadar pişirip sıcak olarak servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|