Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karnıyarık, tavuklu

tavuklu karnıyarık

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

tavuklu karnıyarık



MALZEMELER
4 orta boy patlıcan (ortalama 800 gr)
500 gr tavuk göğsü
100 gr yeşil biber
1 kg domates
2 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, kekik, nane

YAPILIŞ TARİFİ
Patlıcanları saplarını kesmeden yıkayıp kurulayın Karınlarına boylamasına
çizerek fırında yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika kadar pişirin
Diğer bir tarafta ince yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda
pembeleşinceye kadar pişirin İçine küçük kuşbaşı halinde doğranmış
tavukları ilave edip tavuklar pişene kadar çevirin Biberlerin dört tanesini
ve domateslerin birini ayırın Biberleri ince halkalar halinde doğrayıp
domateslerinin kalanı rendeleyin Tavuklar rengini değiştirince doğranmış
biberleri ve rendelediğiniz domatesleri, tuz ve baharatları ekleyip
karnıyarığın içini hazırlayın
Ocaktan aldığınız harcı fırından çıkardığınız patlıcanların içine doldurun,
kalan sosu da üstlerine dökün Ayırdığınız biberleri ve domatesleri
dilimleyerek patlıcanların üstünü süsleyin Yemeğinizi 180 derecede
ısıtılmış fırında, 20 dakika kadar pişirip sıcak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.