![]() |
Ali Paşa Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ali Paşa KebabıMalzemeler 10 Adet milföy hamuru 400 gr parça et 1 Adet domates 2 Adet soğan 2 Çorba kaşığı margarin veya tereyağı Yarım demet maydanoz 1 Adet yumurtanın sarısı 1 Su bardağı sıcak su Tuz, karabiber Hazırlanışı Tencerede yağı eritip, etleri ilave edin ![]() Etleti arasıra karıştırarak kavurun ![]() Etler bıraktığı suyu çekince piyazlık doğranmış soğanları ekleyin ![]() Domatesin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin ![]() Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ayarlayıp etler yumuşayana dek kısık ateşte pişirin ![]() Etler pişince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırarak soğumaya bırakın ![]() Etleri delikli kepçe ile çıkarıp bekletin ![]() Milföy hamurunu unlu bir zemin üzerinde merdane ile enine ve boyuna açarak hafifçe inceltin ![]() Milföy hamurunun ortasına suğuttuğunuz etli karışımdan koyup zarf şeklinde kapatın ![]() Kat yerleri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin ![]() Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|