![]() |
SÜTLAÇ - SÜTLAÇ Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() SÜTLAÇ - SÜTLAÇ TarifiSÜTLAÇ - SÜTLAÇ Tarifi Malzemeler : (4 kişi için) 4 su bardağı Süt 1 Su bardağı Şeker 1 fincan kırıklı Beyaz Pirinç 1 silme kaşık Nişasta 1 silme kaşık Pirinç Unu bir tutam Tuz Hazırlanışı : 1 fincan pirinç, ½ su bardağı Su içinde iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır ![]() ![]() Başka bir tencerede 4 su bardağı Süt, bir bardak şeker, bir tutam tuz ve haşlanıp, ezilmiş pirinç karıştırılarak kaynatılır ![]() Yine ayrı küçük bir kapta, pirinç unu, nişasta birlikte su ile ezilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine dövülmüş badem, yeşil fıstık yada fındık konulabilir ![]() İsteğe göre, güveç kaplarına konulursa, fırına sürülerek üstü pişirilip, fırında sütlaç elde edilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|