![]() |
Haşhaşlı Revani |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haşhaşlı RevaniMalzemeler: 4 tane yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı haşhaş tohumu, 1,5 su bardağı irmik, 1,5 su bardağı un, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 limon kabuğu rendesi, Şerbeti için: 2,5 su bardağı şeker, 2,5 su bardağı su, çeyrek limon, Üzeri için: 1 paket kremşanti + 1 su bardağı süt, yeteri kadar fındık yada ceviz Hazırlanışı: Şeker ve yumurtayı köpürtene kadar çırptıkdan sonra diğer malzemeleride katıp tatlının hamurunu hazırlayın ![]() ![]() 160-170 derecelik fırında yavaş yavaş pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 160-170 derecelik fırında yavaş yavaş pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|