06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli biftek sarma (4 kişilik)
Sebzeli biftek sarma (4 kişilik)
Malzemeler: 4 dilim biftek (Her biri 200 gr), 2'şer adet havuç, kabak, soğan, 100 gr soya filizi, 4 adet mantar, 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık, 1 çay kaşığı kimyon, tuz, karabiber, 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı Üzeri için; 4 ince dilim kaşar peyniri Terbiye için; 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber Hazırlanışı: Etleri bir gün önceden zeytinyağı, karabiber ve tuzla marine edip bekletin Et dilimlerini iki parça streç film arasına koyup et dövücü ile döverek inceltin Sebzelerin hepsini ince kibrit çöpü şeklinde (jülyen) doğrayın Mantarları dilimleyin Zeytinyağını bir tavada kızdırıp sebzeleri ilave edin ve kavurun Tuz ve baharat ilave edin Sebzeler yumuşayınca ocaktan alıp biftek dilimlerinin üzerine paylaştırın Etleri rulo yaparak sarın ve açılmaması için bir kürdanla tutturun Sardığınız et rulolarını yanmaz yapışmaz bir tavada az sıvı yağ ile çevirerek kızartın Et sarmaları fırın kabına dizip üzerine birer ince dilim kaşar peyniri koyup peynir eriyene kadar fırınlayın Patates püresi ile birlikte servis yapın
|
|
|