Yeşil Soğanlı Kuzu Kapama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeşil Soğanlı Kuzu Kapama=MALZEMELER 6 parça kuzu kapama (kasaba özellikle kuzu kapamalik diye belirtin ) 6 dal yesil sogan 1 demet marul tuz karabiber Sivi yag =HAZIRLANIŞI= Kuzu kapamalari güzelce yikayin Bir tavada yagi kizdirin,kizan yagda kuzukapama parçalarini esit derecede kizartin Kizartiginiz parçalari çelik yayvan bir tencereye dizin Bir tarafta güzelce yikanmis yesil sogan ve marulu ince ince kiyin Kuzu kapamalari kizartiginiz yagda (yag fazla olmasin) soteleyin Sotelediginiz yesillikleri diger tarafa aldiginiz kuzu kapamalarin üzerine yayin Tuzu ve karabiberini serpin 1 fincan su dökünagzini aliminyum folyo ile sarip kapagini kapatin Kisik ateste 30 -45 dakika pisirin
|
|
|
|