![]() |
Ekmekte Antrikot |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekmekte AntrikotEkmekte Antrikot =MALZEMELER= 4 Dilim Tost Ekmeği 4 Adet Antrikot 4 Dilim Çedar Peyniri 1/2 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Kase İnce Kıyılmış Dereotu =HAZIRLANIŞI= Öncelikle mantarları yıkayıp,15 dakika limonlu suda bekletin ![]() kesip teflon tavaya koyun ![]() ![]() Mantarlar suyunu bırakıp çektikten sonra tavaya yarım çorba kaşığı tereyağı ve ince kıyılmış 1 kase dereotunu ekleyin ![]() pişirin ![]() Başka bir tavada antikotları kısık ateşte kendi yağıyla kızartın ![]() kızardıktan sonra tavada kalan etin yağına ekmekleri batırın ![]() ekmeklerin üzerine antrikot ,mantar sote ve en üste de çedar peynirini koyun ![]() Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15 dakika pişirin,servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|