![]() |
Domates Soslu Tavuk Izgara: |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domates Soslu Tavuk Izgara:Domates Soslu Tavuk Izgara: Malzemeler: - 5 parça kemikli tavuk göğüs eti - Tuz - Taze çekilmiş karabiber - Ayçiçek yağı - 350 gr patates - Sosu - 1 çorba kaşığı ince kıyılmış arpacık soğanı - 7 adet tane karabiber (dövülmüş) - 1 defne yaprağı - 1 çay kaşığı kekik - 15 ml (3 çorba kaşığı) sirke - 250 ml (1 su bardağı) domates sosu - 15 gr (1 çorba kaşığı) Sana - Toz kırmızıbiber Hazırlanışı Hazırlık Sosu hazırlamak için bir tavaya soğanı, karabiberi, defne yaprağını, kekiği ve sirekeyi koyup karıştırın ![]() ![]() ![]() Domates sosunu ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavukların her iki tarafını da baharatlayın ve fırçayla ayçiçek yağı sürün ![]() Patatesleri 6 cm uzunluğunda kalın kibrit biçiminde doğrayıp iyice kurulayın ![]() Ana Yemek Ön hazırlık olarak solda gösterilen biçimde sosu hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Fırınınızın ızgarasını yakın ![]() Tavukları ızgaraya yerleştirip altında bir fırın tepsisi ile birlikte ızgaraya sürün ![]() ![]() ![]() İyice kızdırılmış ayçiçek yağına patatesleri atıp altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın ![]() ![]() Bir servis tabağına tere yapraklarını yerleştirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|