06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İÇLİ köfte
MALZEMESİ
500 Gr, yağsız kıyma (iki kere çekilmiş),
600 Gr Az yağlı kıyma,
1 Kaşık margarin,
2 Su bardağı ince bulgur
Yumurta,
1 Kaşık un
1 Çay bardağı iri dövülmüş ceviz,
2 Orta boy soğan rendesi,
1 Demet maydanoz (ince kıyılmış)
Tuz, karabiber, kırmızı biber, biraz kuş üzümü
YAPILIŞI
1 Yağsız kıyma, bulgur, 1 yumurta, un, tuz, kırmızı biber karışımını, eli ıslatarak hamur haline gelene kadar yoğurunuz,
2 1 Kaşık margarinle soğan rendesini, ateşte hafif sarartınız, az yağlı kıymayı ilâve ederek kavurunuz,
3 Kıymanın içine ceviz, tuz, kuş üzümü, kara ve kırmızı biber ilâve ederek, buzdolabında yağlarını dondurunuz,
4 Yoğurduğunuz bulgurdan, cevizden biraz büyük parçalar kopartarak avuç içinde parmağınızla 2-3 mm inceliğinde oyunuz
5 Hazırlanan içten içini doldurunuz ve açık ucu büzerek iyice kapatınız
6 Oval veya yuvarlak şekil veriniz,
7 Tuzlu kaynar suda haşlayıp pişiriniz Servis tabağına çıkartınız
|
|
|