![]() |
Mantarlı Bıldırcın Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Bıldırcın DolmasıMantarlı Bıldırcın Dolması =malzemeler= 8 bıldırcın (yaklaşık 1 kg) 175 g pirinç 2 1/2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 1/2 tatlı kaşığı tuz 30 g (2 çorba kaşığı)tuzsuz tereyağı 100 g mantar (yıkanıp kurulandıktan sonra ince doğranmış) 1 kereviz sapı (ince doğranmış) 1 soğan (ince doğranmış) 1/4 tatlı kaşığı kekik bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 1/2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı 1 arpacık soğanı (ince doğranmış) 125 g arpacık soğanı (30 saniye kaynar suda haşlanıp süzdürüldükten sonra kabukları soyularak bütün bırakılmış) 1 çorba kaşığı mısır nişastası (1 çorba kaşığı suda eritilmiş) =Hazırlanışı= Önce fırınınızı 170 °C ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada tereyağının yarısını kalın dipli bir tavaya koyup tavayı orta ateşe oturtarak tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Bıldırcınların göğüs boşluklarını soğuk su altında yıkayıp kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada kalan ayçiçek yağını kalın dipli bir tavaya koyup tavayı orta ateşe oturtarak yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() Fırındaki kabı alıp bıldırcınları delikli spatulayla bir servis tabağına çıkarın (kabın dibindeki yağı atın) ve üstlerini alüminyum folyoyla örterek sıcak kalmalarını sağlayın ![]() ![]() ![]() Bıldırcınların piştiği kabı orta ateşe oturtup tavayı ateşten alarak içindeki karışımın 2 - 3 çorba kaşığını cam kaba aktarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|