Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, piliç, sebzeli, sote

Sebzeli bademli piliç sote

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli bademli piliç sote



SEBZELİ BADEMLİ PİLİÇ SOTE


=MALZEMELER =



100 gr piliç bonfile (jülyen doğranmış)

40 gr havuç (jülyen doğranmış)

25 gr taze soğan (jülyen doğranmış)

25 gr pırasa (jülyen doğranmış)

5 gr kuru shitake mantarı

15 gr soyulmuş badem

5 gr soya sos

3 gr oyster sos

5 gr taze zencefil (jülyen doğranmış)

10 gr konserve bambu filizi (jülyen doğranmış)

20 gr taze soya filizi

1 çay kaşığı nişasta

2 çorba kaşığı su

1 çay kaşığı susam yağı

10 gr ayçiçek veya mısır özü yağı



=HAZIRLANIŞI=


Shitake mantarını 1 saat önce ılık su ile ıslatın Kök kısmını atıp diğer kısmını jülyen doğrayın

Bir tavada harlı ateş üzerinde yağı kızdırın Bademleri ilave edip altın sarısı renkte kızartın

Tavukları ilave edip 2 dk süreyle sulandırmadan sote edin Sebzeleri sırasıyla havuç zencefil pırasa soya filizi shitake mantarı bambu filizi taze soğan olmak üzere ilave edip sote edin

Soya sos nişasta oyster sos su ve susam yağını bir kapta karıştırın ve tavaya ilave edip 10 saniye sonra ocaktan alın Soya sos tuzlu olduğu için bu tarifte tuz kullanılmamıştır Arzu ederseniz bir miktar da tuz ilave edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.