Yayla Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yayla ÇorbasıMalzemeler: yarım su bardağından az pirinç 2 su bardağı tavuk suyu 1 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı dolusu kuru nane 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı toz kırmızı biber yeterince kaynamış sıcak suYapılışı:[*]Pirinci tavuk suyu ve bir bardak kadar su ile ile yumuşayıncaya kadar haşlayın [*]Yoğurt, yumurta ve unu orta boy bir kasede karıştırıp kaynayan tavuk suyundan kaşık kaşık alarak yoğurtlu karışıma karıştırarak ilave edin ve karışımı ılıtın [*]İnce ince akıtarak çorbaya bir yandan karıştırarak ilave edin [*]Kısık ateşte kaynayana kadar karıştırın [*]Çok koyu olmayacak arzu ettiğiniz kıvama gelene kadar kaynamış su ilave edip 1 dakika kadar daha kaynattıkta nsonra tuzunu ilave edip altını kapatın [*]Ufak bir tavada yağda nane ve toz kırmızı biberi hafif yakıp çorbaya ilave ettikten sonra servis yapın
|
|
|
|