Ezogelin Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ezogelin ÇorbasıMalzemeler: 5-6 su bardağı et veya tavuk suyu (yoksa normal su) 1 su bardağı kırmızı mercimek 1/3 su bardağı (yarım su bardağından az) pirinç 1 ufak baş soğan (arzuya göre) 2 yemek kaşığı ince bulgur 2 yemek kaşığı tel şehriye (arzuya göre) 2 yemek kaşığı sıvıyağ 2 tatlı kaşığı kuru nane yeterince kaynamış sıcak su tuz, karabiber, kırmızı pulbiberYapılışı:[*]Et suyunu kayatın [*]Soyulup 4e bölünmüş soğan, yıkanmış mercimek ve pirinci ilave edip yumuşayana kadar haşlayın [*]Mutfak robotundan geçirip (yoksa veya tercih etmiyorsaniz bu maddeyi geçebilirsiniz) püre haline getirin [*]Aynı tencereye çorba püresini aktarmadan önce yağda naneyi biraz kavurun ve çorbayı aktarın [*] Yeterince kaynamış su ilave ederek kıvamını ayarlayın [*]Tel şehriyeyi ilave edin [*]Şehriyeler yumuşamaya yakın ince bulguruda ilave edip tel şehriyeler pişince tuz, karabiberini ayarlayıp servise hazır hale getirin Not: Bulgurun biraz dişe dokunur sertlikte olmasını istediğimiz için en son koyuyoruz![]() |
|
|
|