![]() |
Mantarlı Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı BörekMalzemeler: 3 adet yufka Yarım kg mantar 4-5 çorba kaşığı sıvıyağ 5-6 adet sivri biber 1 adet orta boy 5-6 çorba kaşığı kaşar peynir rendesi 3 adet yumurta(birisinin sarısı ayrılır) 1 yumurtanın akı 3-4 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı süt Tuz, karabiber, susam Ön hazırlık olarak mantarları yıkayıp küçük küçük doğrayıp, 2-3 kaşık sıvıyağda soteleyelim ![]() Mantarlar bıraktıkları suyu tamamen çekip, sadece yağı kaldığında önce küçük doğranmış sivribiberleri, 2-3 dakika sonra ise tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri, tuzu ve karabiberi tavaya aktaralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|