Hazırlanması:[*]Bir kasede bal kabağı püresini ve vanilya aromasını karıştırın Üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın En az 3 saat en fazla 8 saat bekletin[*]Bir tavada 15 su bardağı krema ile yarım su bardağı kahverengi şekeri karıştırın Orta hararetli ateşte -tavanın kenarlarında kabarcıklar oluşana kadar- yaklaşık 5 dakika pişirin[*]Bu arada yumurta sarılarını tarçın zencefil tuz muskat kalan yarım su bardağı krema ve kalan 1/4 su bardağı kahverengi şekeri karıştırın Şeker erimeye başlayıp karışım özleşene kadar çırpın[*]Tavayı ocaktan alın Yavaşça yarısını yumurtalı karışıma ekleyip çırpın Çırptığınız yumurtalı karışımı tavadaki kremaya ilave edip tekrar ateşin üzerine koyun Tahta bir kaşıkla kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar -4 veya 6 dakika- karıştırın (Karışımın kaynamasına müsade etmeyin) Muhallebiyi tel süzgeç ile bir kaseye süzün[*]Kaseyi buzlu su dolu bir kabın içine oturtup arada karıştırarak ılınmasını sağlayın Ilınınca kabak püresini muhallebiye ekleyin Üzerini streçle kaplayıp (streç karışıma değsin ki üzerinin kurumasını engellesin) buzdolabında en az 3 en fazla 24 saat bekletin[*]Karışımı dondurma makinesine koyup kullanım talimatlarına göre çalıştırın Dondurma haline gelince buzluğa uygun bir kabın içine koyup en az 3 saat en fazla 3 gün bekletin
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.