Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pancar, patatesli, püresi

Patatesli Pancar Püresi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Pancar Püresi



MALZEMELER

750 g pancar (yıkanıp ayıklandıktan sonra üstlerinde 5 cm boyunda sap bırakılmış)
1 iri patates (yaklaşık 250 g)
1 tatlı kaşığı ağaççileği sirkesi (ya da elma sirkesi)
bir tutam hintcevizi rendesi
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

HAZIRLANIŞI

Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın Bütün pancarları büyük bir alüminyum kâğıtla paketleyin Patatesi bir çatalla birkaç yerinden delip paketlenmiş pancarları ve patatesi bir fırın tepsisine yerleştirin Tepsiyi fırına verip sebzeleri yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 1 saat) pişirin
Tepsiyi fırından alıp alüminyum folyoyu açarak pancarlar ve patatesi ılınmaya bırakın (iyice soğumamalıdır-lar) Ilık pancarlar ve patatesi soyup sebze değirmeninden geçirerek püre haline getirin (püreyi blendırda yapmayın çok esnek olur) Püreye sirke hintcevizi rendesi tuz ve karabiberi ekleyip çırpma teliyle iyice çırptıktan sonra bir servis tabağına aktarın Üstünü bir kaşığın tersiyle yol yol (ya da daireler halinde) biçimlendirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.