Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fındık, köşeleri, nussecken

Nussecken / Fındık Köşeleri

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nussecken / Fındık Köşeleri






Almanya'da yaşayanlar ve yaşamış olanlar Nussecken'lerin nasıl bir lezzette olduklarını bilirlerTadını aldıktan sonra alışkanlık yapabilir))
Bu lezzeti defalarca yapmış olmama rağmen hayal kırıklığı yaşamak beni üzdüNedeni,eve yapılmış olsa sorun olmayacaktıFakat anneciğin misafirliğe giderken,
bu pastaları (kurabiyeleri) götürecek olması her şeyi bozmuştuGerçi yanında birde portakallı turta vardıO onu kuratıyordu bir bakıma)) (bu aralar portakallı turta takıntısı var yakın çevremizinsanırım 5 ve 6 turtanın sahipleride şimdiden belli oldusanki çekiliş kazanmışlar gibi oldu))))
Fakat annecik bunlardanda götüreceğim diye tutturunca benim yapacak fazla bir şeyim kalmadıSonucu, bu akşam iş çıkışı eve gidince öğreneceğim))Öyle tahmin ediyorum ki,birazdan Ulus'a doğru yola çıkacaklar))Şimdiden afiyetler olsunmu demek gerek anlamadım))Neyse,kısaca afiyetler olsun tüm o tatlı hatunlara)))

Başarısız ama çok lezzetliydiler)))


Sizlerle orjinal görüntüsünü paylaşıyorumFotoğraf alıntıdır arkadaşlar!Benim daha önce yaptıklarımda birebir aynı idiler!)))Sadece ben üç kenarınıda çikolataya batırırım

Malzemeler (hamuru için)
* 300 gr un
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 125 gr şeker
* 2 yumurta sarısı
* 125 gr oda sıcaklığında tereyağ

Üzeri için
* 100 gr şeker
* 200 gr iri kıyılmış çiğ fındık
* 100 gr tereyağ
* 2 yumurta akı + minicik tuz
* 1 paket vanilya şekeri
* kayısı reçeli veya bal
* kuvertür çikolata

Hazırlanışı
* Hamuru için belirtilen tüm malzemeler bir kaba koyulup elle yoğrulur

* Hamur 30 dk buzdolabında dinlendirilir

* Kare bir tepsinin içine (39x36x3cm)yayılır

* Üzerine bal veya kayısı reçeli sürülür

* Yağ,şeker,vanilya bir kaba koyulup şeker eriyene kadar bekletilir

* Fındık eklenip iyice karıştırılıp bir taşım kaynatılıp ocaktan alınıp ılınması
için bekletilir

* 2 Yumurta akı minicik tuzla çırpılırKatılaşınca fındıklı karışımın için
ılınması için bekletilir

* Bu karışım hazırlanmış hamurun üzerine eşit şekilde yayılır

* 175 c deki ısınmış fırında 25-30 dk pişirilir

* Ilındıktan sonra eşit karelere ayrılır

* Her bir kare üçgen olarak kesilir

* Üçgen dilimlerinin köşeleri veye 3 kenarı kuvertür çikolataya batırılıp donmaları
beklenir

Ben başarısız bulduğum için, dilimleri kocaman kocaman kestimAslında daha minik kesileceklerdiBilgilerinize! !

HATALAR
* Kullandığım tepsi vermiş olduğum ebatlardan büyüktü

* Yumurta akının sadece birini kırıp,diğer akı hamurunda kullanmalıydım

* Reçel yerine marmelat veya bal kullanmalıydım(çok kullandım ve sulu idi)

* Hamuru 10 dk sıcak fırında tutup sonra üzerine fındıklı karışımı yaymam
gerekirdi

* Bütün bunların oluşunun nedeni,fazla koşuşturma,yorgunluk ve
en önemlisi bitmeyen şaşkın dalgınlığım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.