![]() |
Nussecken / Fındık Köşeleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nussecken / Fındık KöşeleriAlmanya'da yaşayanlar ve yaşamış olanlar Nussecken'lerin nasıl bir lezzette olduklarını bilirler ![]() ![]() ![]() ![]() Bu lezzeti defalarca yapmış olmama rağmen hayal kırıklığı yaşamak beni üzdü ![]() ![]() bu pastaları (kurabiyeleri) götürecek olması her şeyi bozmuştu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fakat annecik bunlardanda götüreceğim diye tutturunca benim yapacak fazla bir şeyim kalmadı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başarısız ama çok lezzetliydiler ![]() ![]() ![]() Sizlerle orjinal görüntüsünü paylaşıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler (hamuru için) * 300 gr un * 1 tatlı kaşığı kabartma tozu * 125 gr şeker * 2 yumurta sarısı * 125 gr oda sıcaklığında tereyağ Üzeri için * 100 gr şeker * 200 gr iri kıyılmış çiğ fındık * 100 gr tereyağ * 2 yumurta akı + minicik tuz * 1 paket vanilya şekeri * kayısı reçeli veya bal * kuvertür çikolata ![]() Hazırlanışı * Hamuru için belirtilen tüm malzemeler bir kaba koyulup elle yoğrulur ![]() * Hamur 30 dk buzdolabında dinlendirilir ![]() * Kare bir tepsinin içine (39x36x3cm)yayılır ![]() * Üzerine bal veya kayısı reçeli sürülür ![]() * Yağ,şeker,vanilya bir kaba koyulup şeker eriyene kadar bekletilir ![]() * Fındık eklenip iyice karıştırılıp bir taşım kaynatılıp ocaktan alınıp ılınması için bekletilir ![]() * 2 Yumurta akı minicik tuzla çırpılır ![]() ılınması için bekletilir ![]() * Bu karışım hazırlanmış hamurun üzerine eşit şekilde yayılır ![]() * 175 c deki ısınmış fırında 25-30 dk pişirilir ![]() * Ilındıktan sonra eşit karelere ayrılır ![]() * Her bir kare üçgen olarak kesilir ![]() * Üçgen dilimlerinin köşeleri veye 3 kenarı kuvertür çikolataya batırılıp donmaları beklenir ![]() Ben başarısız bulduğum için, dilimleri kocaman kocaman kestim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HATALAR * Kullandığım tepsi vermiş olduğum ebatlardan büyüktü ![]() * Yumurta akının sadece birini kırıp,diğer akı hamurunda kullanmalıydım ![]() * Reçel yerine marmelat veya bal kullanmalıydım ![]() * Hamuru 10 dk sıcak fırında tutup sonra üzerine fındıklı karışımı yaymam gerekirdi ![]() * Bütün bunların oluşunun nedeni,fazla koşuşturma,yorgunluk ve en önemlisi bitmeyen şaşkın dalgınlığım ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|