Limonlu Barlar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu BarlarLimonlu bar'ı,tam soğumadan tepsiden çıkartırken üzerinde çatlamalar oluştu ![]() Görüntü çok da önemli olmadığından hemen p şekerini serpiştirip dilimledim Bu aşamada,sizler aceleci davranmayıp,görüntüye de önem veriyorsnız en az 2 saat beklemek zorundasınız Limonlu tatları sevenlere memnuniyetle önerebileceğim bir tarif![]() Minicik tadına baktığımızda hepimizin çok hoşuna gitti![]() Ayrıca bu aralar Alman sitelerinde bu tür barlardan çok yapıldı![]() Benimde onlardan bir eksiğim olmadığından bende hemen yapıp siteme ekledim![]() ))Tarifini Almanya'dan sitesi olmayan bir arkadaş gönderdi![]() Kendisine çokk teşekkür ediyorum![]() ))![]() Tabanı için 100 gr un (1/2 su bardağı) 45 gr pudra şekeri /yaklaşık 2 yemek kaşığı) minicik tuz 70 gr soğuk tereyağ Üzeri için 175 gr şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik) 3 yumurta 1 limon kabuğu rendesi 60 gr un (3 yemek kaşığı) minicik tuz 2 limon suyu Tepesi için pudra şekeri Hazırlanışı Tabanı için verilen malzemeler yoğrulur ![]() (20x20 cm)tepsinin içersine yağlı kağıt serilir ![]() Hamur yayılıp üzerine yağlı kağıt ve nohut konulup 20 dk pişirilir (nohutlar,hamurun kabarmaması için ağırlık görevi yapacaklar )![]() Üzeri için verilen malzemeler çırpılıp hazırlanır ![]() 20 dk pişen hamurun üzerinden nohutlar alınır ![]() Karışım dökülüp 175 c de yaklaşık 25 dk pişirilir ![]() En az 2 saat bekletilip üzerine pudra şekeri serpiştirilip dilimlenir ![]()
|
|
|
|