![]() |
Şeftalili,Haşhaşlı Tart |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeftalili,Haşhaşlı TartTartı mail grubundan bir arkadaşımızı ziyarete giderken hazırlamıştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler 3 yumurta 70 gr şeker 2 yemek kaşığı haşhaş minicik tuz 100 gr un 1 limon kabuğu rendesi 3-4 damla limon aroması veya 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı karbonat 4 adet çok sert şeftali 2 paket tart jöle 2 yemek kaşığı şeker 1 su brdağı su 3 yemek kaşığı şeftali reçeli tepesi için yaprak badem(ben kalem badem kullandım) ![]() Hazırlanışı Yumurta akları ve sarıları ayrılır ![]() Aklar minicik tuz ve şekerle çırpılır ![]() ![]() Yumurta sarıları,haşhaş,limon suyu,kabukları iyice çırpılır ![]() Un,karbonat ilave edilip çırpılır ![]() Aklar ilave edilip tekrar çırpılır ![]() Yağlanmış tart kalıbına karışım dökülüp 20 dk pişirilir ![]() Tart kalıptan çıkardıldıktan sonra üzerine şeftali reçeli sürülür ![]() ![]() Şeftaliler çok incecik doğranıp tartın üzerine dizilir ![]() Tart jöleye 2 kaşık şeker ve su eklenip pişirilir ![]() Karışım şeftalilerin üzerine dökülüp buzdolabında bekletilir ![]() Üzerine badem serpiştirilir ![]() Afiyetler olsun! |
![]() |
![]() |
|