Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
midye, pilavı, tarifi

Midye pilavı Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Midye pilavı Tarifi



MALZEMELER
Amerikan pirinci 350 gr
Soğan 200 gr
Midye 12 lt
Toz şeker 50 gr
Soya yağı 100 ml
Fındık içi 100 gr
Kuru üzüm 50 gr
Kaynamış su 13 lt
Tuz
Kuru nane
Yenibahar
Karabiber
Limon


SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :

Protein 12 gr
Yağ 26 gr
Karbonhidrat 50 gr
= 2218 Kj
530 kcal

HAZIRLANIŞI
Soğanları ince ince kıyın Soya yağında pembeleşinceye kadar kavurun Pirinci yıkayıp suyunu süzün, soğanlarla birlikte 5 dakika kavurun Sırasıyla kuru üzüm, fındık, tuz, şeker, nane ve yenibaharı ekleyip biraz daha kavurun Midyeleri yıkayıp suyunu süzün Hazırladığınız karışıma midyeleri ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın Piştikten sonra 20 dakika dinlendirin Servis tabağına alıp yanında limon ile sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.