Marine Edilmiş Kılıç Balığı Izgara (6 Kişilik) Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Marine Edilmiş Kılıç Balığı Izgara (6 Kişilik) TarifiMALZEMELER 2 kg kılıçbalığı 4 diş sarmısak 6 yaprak fesleğen MENUYER SOS MALZEMESÎ 1 kuru soğan 2 diş sarmısak 2 yemek kaşığı tereyağı 1/4 demef maydanoz 2 yemek kaşığı kapari çiçeği 1 limonun suyu HAZIRLANIŞI SOSUN HAZIRLANIŞI Sos madzemelerini çok ince kıyın Tereyağında soğan, sarmısak ve kapari çiçeğini kavurun Limon suyu ve maydanozu idave ederek karıştırın ve ocaktan alın![]() BALIGIN HAZIRLANIŞI Kılıçbalığını temizleyip, etini dilimleyin Kıyılmış soğan, ince doğranmış sarmısak ve tuz ile harmanlayarak 15-20 dakika dinlendirin Balığı kömür ızgarasında pişirip patates ve çeşitli yeşilliklerle servis yapın Eğer arzu ederseniz üzerine sarmısaklı tereyağı sürebilir veya menüyer sos dökerek servise sunabilirsiniz
|
|
|
|