Tavuklu Mantı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Mantı TarifiMALZEMELER Yarım kilo un Yarım su bardağı su Yeteri kadar tuz İçi için : 1 adet tavul gögsü 150 gr mantar Yarım su bardagı iri dövülmüş ceviz 1 çorba kaşığı tereyağı Yeteri kadar tuz Üzeri için: 1 çorba kaşığı tereyağı Yeteri kadar kırmızı biber, yoğurt, 4-5 diş sarımsak Aralara sürmek için : Yarım kase sıvı yağ HAZIRLANIŞI Bir kapta un, tuz ve suyda hamuru yoğurun Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar dinlendirin Hamurdan beş beze yapın Her bezeyi unlayarak tabak büyüklüğünde açın Aralarını sıvı yağ ile yağlayarak üst üste koyun En üsttekini yağlayın![]() Hamuru ince bir şekilde açarak kareler kesin Kesmiş olduğunuz karelerin üzerine içten biraz koyarak bohça gibi kapatın Kapattığınız yeri alta getirerek yağlı tepsiye yerleştirin 180 derece fırında 30 dakika pişirin![]() Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp üzerine dökerek 3-4 dakika daha fırında tutun Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp tereyağında yakılmış biberi gezdirin Sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|