Etli Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Pilav KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 25 dk Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 3 çorba kaşığı margarin 3 5 su bardağı su 150 gr kuzu kuşbaşı et 2 havuç 1 soğan 1 et suyu tableti 2 dal dereotu Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin Bol suda durulayıp iyice süzün Soğanı soyup kıyın Havucu temizleyip iri iri rendeleyin Dereotunu temizleyip dal dal ayırın * Margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin Eti ilave edip kavurun Havuç ve su ekleyerek etler yumuşayıncaya kadar pişirin Pirinç,et suyu tableti, tuz ve karabiber ilave edip 15 dakika kısık ateşte pişirin Dereotu ile süsleyip sıcak servis yapın |
|
|
|